Publisert: 15. mai 2018 - Harald Renolen

LFK 2 - Dombås 3-2

Kampreferat v/Torgeir Skyttermoen

Det krevde innstilling og innsats for å slå et heltent Dombåslag på Stampa den 13.mai. Selv om kvaliteten varierte holdt det til en fortjent 3-2 seier. Med 10 mann og et voldsomt trøkk fra gjestene den siste halvtimen, var det en ung tropp som kunne konstatere nok en seier.

Trolig er dette det yngste seniorlaget LFK har stilt med to født i 1999, mens de øvrige er født i dette årtusenet, og flere av de bare guttespillere ennå. Så når Dombås kom med en velopplagt og voksen tropp, kunne det fort blitt gutter mot menn. Imidlertid var det ferdigheter og forståelse som trumfet muskler og kraft i dette oppgjøret.

Kampen startet noe rotete med variable prestasjoner fra begge lag. Ikke før det var gått ca. 40 min. begynte guttene å forstå at besluttsomhet var avgjørende for å prestere. Da dro Håvard seg nydelig fri på høyrekanten og serverte et innlegg som Vegard sikkert plasserte i mål. Dessverre måtte Håvard ut med et overtråkk som følge av innlegget. Men scoringen gjorde i alle fall at hjemmelaget begynte å spille mer distinkt og besluttsomt, og dominerte ut omgangen.

2.omgang startet litt som første ble avsluttet, med LFK-dominans. Det går ikke mer enn fem minutter før det står 2-0. Samme som første scoring, denne gang er det Torsten som får lagt inn fra høyre, mens Vegard setter den sikkert.

Litt senere reduserer Dombås etter dødball og et noe passivt forsvarende hjemmelag. Heldigvis kommer LFK seg øker ytterligere. 3-1 kommer etter innlegg fra Audun, som Toftaker setter sikkert. Gutta har full kontroll, det gjøres et par bytter hvor både Sebastian Hagen Gundersen og Mathias Bjørge Sortåsløkken får sin seniordebut. Så oppstår en situasjon i det 72.minutt, som nok dommeren misforstår litt. Ali er uheldig og skir, faller og tar med seg en Dombåsspiller. Dommer vurderer det som takling med knottene først, og gir rødt kort. Det kan forsvares ut fra dommerens posisjon, men det var et rent uhell. Det betyr at den siste halvtimen blir det ti gutter mot et jagende Dombåslag. Til tross for mange innlegg og trøkk, kommer det kun en redusering helt i sluttminuttene. Stenseth rydder godt unna sammen med forsvaret, og kampen ender 3-2.

Viktig erfaring å ta med seg videre. Skal man vinne mot lag som spiller mer fysisk fotball, må ball og bevegelse gå raskt, og besluttsomhet er nødvendig. En kvalitetsmessig variabel kamp, men god innsats av begge lag, gjorde at de i underkant av hundre tilskuere fikk en god underholdende kamp i sommerværet på Stampa.

Laget:

Andreas Stenseth

Lars Solberg – Mathias Innerdal – Eskild Gjevre – Max Repov (70. Mathias B. Sortåsløkken)

Erik Toftaker (70. Sebastian H.Gundersen) – Ali Himaj - Mats Renolen (89. Victor Bilstad)

Audun Skyttermoen – Vegard Riisøen (73. Håvard Andreassen) – Håvard Kvamme (41. Torsten Giørtz)

Mål:

1-0 (40.) Riisøen (Kvamme)

2-0 (50.) Riisøen (Giørtz)

2-1 (53.) Dahlum

3-1 (64.) Toftaker (Skyttermoen)

3-2 (90.) Bøe

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Utvidet trenerlisens hos trenere i LFK

«Det verste vi som trenere kan tenke, er at vi er ferdig utlært. Å bli utfordret, samt det å bli kjent med andre trenere og ulik metodikk, er en styrke med dette kurset". Les mer om hvilke erfaringer Henrik og Børge har fått etter å ha deltatt på siste samling på NFF Spillerutvikling B-lisens. Henrik og Børge viser stolt frem diplomene sine sammen med flere av de ansvarlige for kurset.  f.v.: Henrik Wangberg (utviklingssjef LFK), Geir Frigård (NFF Akershus, aldersbestemte landslag), Per Brogeland (NFF Akershus, merittert trener), Tommy Olsen (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Akershus), Børge Toft (Lillehammer Fotballklubb). Eivind Sollie (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Indre Østland) og Knut Erik Johansen (NFF Akershus og Lørenskog IF) var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

FottballXtra's KeeperCamp

Bli med på en spennende og lærerik KeeperCamp 1.-2. juni 2019 for gutter og jenter fra 10-13 år. Vår egen keepertrener Magnus Olsen har lagt opp et aktivt program, her kan du bli kjent med andre keepere og ha det gøy med oss!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg