Publisert: 26. august 2018 - Harald Renolen

Tekst og foto: Torgeir Skyttermoen

Etter sommer kommer høst, og nå har høstsesongen startet for fullt. For juniorgutta betydde det to kamper på rappen, tirsdag og onsdag. Begge endte uavgjort, etter godkjente prestasjoner. Toppoppgjør i 5.divisjon ga 3-3 på Reinsvoll, mens det ble 1-1 hjemme mot Gran.

Reinsvoll LFK 220818

 På bildet over: Kamp på gressmatte på en stemningsfull og intens kamp med toppoppgjør på Reinsvoll.

Fotball kan bety mye for folk. Det fikk vi et prov på da LFKs 5.divisjonslag gjestet Reinsvoll. En flott og stor gressmatte var omkranset av det som må kunne kalles ordentlig fotballstemning, da toppoppgjøret startet. Reinsvoll hadde hatt treningsuke på Vålerenga for å lade opp og kom ut av startblokkene med et smell. Dette betydde mye, de la fysikk og besluttsomhet inn i hver duell. LFK slet litt med å finne samspillet og tilpasse seg til gressdekket, uten at det hindret en tidlig ledelse. Riisøen setter den nydelig i kassa etter seks minutter.

Første omgangen var middels bra, mot et fysisk lag. Andre omgangen ble mer fartsfylt og våre unge fikk oppleve at fotball er viktig også på dette nivået. Det blir utligning, så får de gå opp i ledelsen. Deretter setter debutanten Jan Petter Mork den etter nydelig pasning fra Jonas. Etter 71 minutter setter Roald den og vi er i teten. Vi holder godt imot, men en feilaktig corneravgjørelse i favør Reinsvoll på overtid, gjør at de setter raskt i gang bakfra, skjærer seg gjennom og scorer med siste spark på ballen. 3-3, slutt. Da får vi oppleve stemning på VM-finalenivå, slik 200 tilskuere og spillere kan skape det. Selvsagt overdrevet, men jubelen, stemningen og kampreferatet etterpå tilsa VM-seier. Artig. Flotte rammer og det er virkelig interessant og givende å se at fotball kan bety mye. Reinsvoll var et hyggelig vertskap som bød på gode rammer - artig, men uvant – å spille på en stor gressbane. Dette var god læring for unge gutter, som er i ferd med å bli menn.

Dagen etter var det hjemmekamp mot Gran. Et lag som er kompakte og gode, med stort innslag av spillere som også er med i toppen av 4.divisjon. Mange av spillerne som spilte tirsdag var også med onsdag, og LFK slet med å finne glød og beslutsomhet. Troppen vår har generelt et høyt ferdighets- og samspillsnivå, så det kommer godt med når vi ikke er resolutte i alle sitasjoner. Periodevis godt og solid spill, men råskapen var temmelig fraværende i store deler av kampen. Gran tok ledelsen, men vi klarte å utligne og kampen endte 1-1. Et greit resultat, selv om med litt marginer kunne det vippet rett vei.

Første seriekamp på høsten var for øvrig borte mot Fron. Enkelt, 11-0 til LFK. Det er tett kampprogram framover og det er derfor bra at det er en stor spillergruppe. Skal prestasjonene fortsette å øke, må treningsarbeidet fortsatt gjøres ordentlig og det danner grunnlaget for samhandling og spillemønster i kamper. Det er også flott at gruppa har fått tilsig av nye spillere både i selve spillergruppa, og i kamper med representanter fra A-stallen, spesielt siden flere har forsvunnet i løpet av sommeren.

Kampfakta:
Reinsvoll - Lillehammer FK
5.divisjon, Reinsvoll, idrettspark 21.august
0-1 (6.) Vegard Riisøen
1-1 (27.) Reinsvoll
2-1 (42.) Reinsvoll
2-2 (69.) Jan Petter Mork (Jonas Clements)
2-3 (70.) Mats Roald
633 (9x.) Reinsvoll

LFKs lag:

Espen Kjetlien
Mads S. Svenskerud – Magnus Hopland Ødegård (Alexander Bjørnhaug) – Mathias Innerdal – Mikael H.Ervik
Vegard Riisøen – Markus Botten– Mats Renolen (Henrik Botten)
Simen Smestad – Mats Roald - Audun Skyttermoen (Jan Petter Mork)

Lillehammer FK - Gran
Junior Elite, Stampa, 22.augusti
0- 1 Gran
1 -1 Jonas Clements

LFKs lag:
Andreas Stenseth
Lars Solberg – Alexander Bjørnhaug (Mathias Sortåsløkken)– Magnus Hopland Ødegård (Eskild Dahl Gjevre) – Sondre Skogum
Henrik Botten – Jonas Flagstad Clements (Alexander Remy Bjørnhaug) – Mats Renolen
Simen Smestad – Håvard M. Andreassen – Audun Skyttermoen (Halvard Velure)

 

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg