Publisert: 26. august 2018 - Harald Renolen

Tekst og foto: Torgeir Skyttermoen

Etter sommer kommer høst, og nå har høstsesongen startet for fullt. For juniorgutta betydde det to kamper på rappen, tirsdag og onsdag. Begge endte uavgjort, etter godkjente prestasjoner. Toppoppgjør i 5.divisjon ga 3-3 på Reinsvoll, mens det ble 1-1 hjemme mot Gran.

Reinsvoll LFK 220818

 På bildet over: Kamp på gressmatte på en stemningsfull og intens kamp med toppoppgjør på Reinsvoll.

Fotball kan bety mye for folk. Det fikk vi et prov på da LFKs 5.divisjonslag gjestet Reinsvoll. En flott og stor gressmatte var omkranset av det som må kunne kalles ordentlig fotballstemning, da toppoppgjøret startet. Reinsvoll hadde hatt treningsuke på Vålerenga for å lade opp og kom ut av startblokkene med et smell. Dette betydde mye, de la fysikk og besluttsomhet inn i hver duell. LFK slet litt med å finne samspillet og tilpasse seg til gressdekket, uten at det hindret en tidlig ledelse. Riisøen setter den nydelig i kassa etter seks minutter.

Første omgangen var middels bra, mot et fysisk lag. Andre omgangen ble mer fartsfylt og våre unge fikk oppleve at fotball er viktig også på dette nivået. Det blir utligning, så får de gå opp i ledelsen. Deretter setter debutanten Jan Petter Mork den etter nydelig pasning fra Jonas. Etter 71 minutter setter Roald den og vi er i teten. Vi holder godt imot, men en feilaktig corneravgjørelse i favør Reinsvoll på overtid, gjør at de setter raskt i gang bakfra, skjærer seg gjennom og scorer med siste spark på ballen. 3-3, slutt. Da får vi oppleve stemning på VM-finalenivå, slik 200 tilskuere og spillere kan skape det. Selvsagt overdrevet, men jubelen, stemningen og kampreferatet etterpå tilsa VM-seier. Artig. Flotte rammer og det er virkelig interessant og givende å se at fotball kan bety mye. Reinsvoll var et hyggelig vertskap som bød på gode rammer - artig, men uvant – å spille på en stor gressbane. Dette var god læring for unge gutter, som er i ferd med å bli menn.

Dagen etter var det hjemmekamp mot Gran. Et lag som er kompakte og gode, med stort innslag av spillere som også er med i toppen av 4.divisjon. Mange av spillerne som spilte tirsdag var også med onsdag, og LFK slet med å finne glød og beslutsomhet. Troppen vår har generelt et høyt ferdighets- og samspillsnivå, så det kommer godt med når vi ikke er resolutte i alle sitasjoner. Periodevis godt og solid spill, men råskapen var temmelig fraværende i store deler av kampen. Gran tok ledelsen, men vi klarte å utligne og kampen endte 1-1. Et greit resultat, selv om med litt marginer kunne det vippet rett vei.

Første seriekamp på høsten var for øvrig borte mot Fron. Enkelt, 11-0 til LFK. Det er tett kampprogram framover og det er derfor bra at det er en stor spillergruppe. Skal prestasjonene fortsette å øke, må treningsarbeidet fortsatt gjøres ordentlig og det danner grunnlaget for samhandling og spillemønster i kamper. Det er også flott at gruppa har fått tilsig av nye spillere både i selve spillergruppa, og i kamper med representanter fra A-stallen, spesielt siden flere har forsvunnet i løpet av sommeren.

Kampfakta:
Reinsvoll - Lillehammer FK
5.divisjon, Reinsvoll, idrettspark 21.august
0-1 (6.) Vegard Riisøen
1-1 (27.) Reinsvoll
2-1 (42.) Reinsvoll
2-2 (69.) Jan Petter Mork (Jonas Clements)
2-3 (70.) Mats Roald
633 (9x.) Reinsvoll

LFKs lag:

Espen Kjetlien
Mads S. Svenskerud – Magnus Hopland Ødegård (Alexander Bjørnhaug) – Mathias Innerdal – Mikael H.Ervik
Vegard Riisøen – Markus Botten– Mats Renolen (Henrik Botten)
Simen Smestad – Mats Roald - Audun Skyttermoen (Jan Petter Mork)

Lillehammer FK - Gran
Junior Elite, Stampa, 22.augusti
0- 1 Gran
1 -1 Jonas Clements

LFKs lag:
Andreas Stenseth
Lars Solberg – Alexander Bjørnhaug (Mathias Sortåsløkken)– Magnus Hopland Ødegård (Eskild Dahl Gjevre) – Sondre Skogum
Henrik Botten – Jonas Flagstad Clements (Alexander Remy Bjørnhaug) – Mats Renolen
Simen Smestad – Håvard M. Andreassen – Audun Skyttermoen (Halvard Velure)

 

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Utvidet trenerlisens hos trenere i LFK

«Det verste vi som trenere kan tenke, er at vi er ferdig utlært. Å bli utfordret, samt det å bli kjent med andre trenere og ulik metodikk, er en styrke med dette kurset". Les mer om hvilke erfaringer Henrik og Børge har fått etter å ha deltatt på siste samling på NFF Spillerutvikling B-lisens. Henrik og Børge viser stolt frem diplomene sine sammen med flere av de ansvarlige for kurset.  f.v.: Henrik Wangberg (utviklingssjef LFK), Geir Frigård (NFF Akershus, aldersbestemte landslag), Per Brogeland (NFF Akershus, merittert trener), Tommy Olsen (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Akershus), Børge Toft (Lillehammer Fotballklubb). Eivind Sollie (Kretsansvarlig trenerutvikling NFF Indre Østland) og Knut Erik Johansen (NFF Akershus og Lørenskog IF) var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

FottballXtra's KeeperCamp

Bli med på en spennende og lærerik KeeperCamp 1.-2. juni 2019 for gutter og jenter fra 10-13 år. Vår egen keepertrener Magnus Olsen har lagt opp et aktivt program, her kan du bli kjent med andre keepere og ha det gøy med oss!

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg